پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری نشست با سردفترداران ازدواج در فرمانداری به همت واحد بیماری های غیر واگیر شهرستان بویراحمد خبر داد.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد از برگزاری نشست با سردفترداران ازدواج در فرمانداری به همت واحد بیماری های غیر واگیر شهرستان بویراحمد خبر داد.


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد، دکتر محسن مرادی اظهار داشت: این جلسه با هدف تأکید بر اهمیت انجام آزمایشات قبل از ازدواج در خصوص شناسایی به موقع زوج های ناقل تالاسمی، مشاوره و انجام آزمایشات ژنتیک توسط تیم مشاوره صورت گرفت.


وی عنوان کرد: در صورتی که  روند انجام آزمایشات قبل از ازدواج و مشاوره و انجام آزمایش ژنتیک به نحو صحیح انجام گیرد تأثیر بسزایی در پیشگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی شدید دارد.


مرادی افزود: روند مشاوره و انجام آزمایشات ممکن است طولانی و تا سه ماه طول بکشد به همین دلیل لازم است که قبل از اعلام ازدواج در بین فامیل آزمایشات اولیه صورت گیرد.


وی تصریح کرد: ازدواج دو فرد سالم ناقل(مینور) با یکدیگر منع قانونی ندارد اما شناسایی مشاوره و آموزش آنها در هنگام ازدواج توسط مراکز بهداشتی و درمانی الزامی است.


مرادی اذعان داشت: سردفترداران و عاقدان باید متقاضیان ازدواج را جهت انجام آزمایشات تالاسمی به مرکز مشاوره قبل از ازدواج واقع در مرکز بهداشت شهید اشرفی اصفهانی ارجاع نمایند.


سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد ادامه داد: در برنامه کشوری پیشگیری از تالاسمی لازم است زوجها بعد از مراجعه به دفتر خانه برای ثبت ازدواج به آزمایشگاههای غربالگری ارجاع داده شوند.


وی تصریح کرد: آزمایشگاهها بعد از انجام تمامی مراحل آزمایش ،آزمایشهای تالاسمی نتایج آزمایشهای انجام شده را برای تفسیر به تیم مشاوره ژنتیک ارجاع می دهند.


وی افزود: در صورتی که تالاسمی مینور در  زوجها، تشخیص داده شود، باید در دو مرحله آزمایش غربالگری انجام گیرد،  مرحله اول تشخیص قبل از بارداری و مرحله دوم قبل از هفته 16 بارداری انجام می پذیرد.


مردای خاطرنشان کرد: در صورتی که جنین به تالاسمی شدید مبتلا باشد  مجوز سقط قانونی توسط پزشکی قانونی صادر می گردد.


وی بیان کرد: در این جلسه متون آموزشی تالاسمی در اختیار سر دفترداران و سایر مدعووین حاضر در جلسه قرار داده شد.7-1

انتهای پیام/